En spelare med hjärtat i Allsvenskan är Daniel Andersson från Lund. Han började sin karriär i Bjärreds IF och blev som 18-åring klar för Malmö FF, som kom att bli en stor del av hans liv. Mellan åren 1995 och 1998 spelade han som defensiv i laget till dess att han fick ett kontrakt i italienska klubben Bari som då spelade i Serie A. Efter tre år i klubben spelade han i Venezia ett år, Chievo ett år, och Ancona ett år. Sedan var det dags att återvända till Malmö FF. Med laget vann han SM-guld 2004, första säsongen som han kom tillbaka och sen återigen 2010 och 2013.

Från 2011 var han också som assisterande tränare samtidigt som han spelade i laget. När han sedan bestämde sig för att sluta med fotbollen 2013 åtog han sig uppdraget som sportchef i klubben. Daniel Andersson gjorde också många förtjänstfulla insatser i det svenska landslaget där han spelade 74 matcher under åren 1997 och 2009.

Troligen kommer det allsvenska intresset och kärleken till Malmö FF från fadern Roy Andersson. Han var också fotbollsspelare och spelade ett 20-tal landslagsmatcher under åren 1974 och 1978. 1977 var kanske hans bästa år då han tilldelades Guldbollen för sina insatser i såväl klubblaget som landslaget. Roy Andersson började i Malmö FF 1967 och lämnade aldrig klubben till dess att han slutade 1983, efter 327 spelade matcher.

Mest framgångsrik i familjen Andersson är nog ändå Patrik Andersson. Under åren 1991 och 2002 spelade han i det svenska landslaget och var således med och kom trea i VM i Atlanta 1994. “Bjärred” som Patrik också kallas började liksom sin bror Daniel också fotbollsspelandet i Bjärreds IF men blev snart upptagen av Malmö FF. I Malmö FF spelade han 3 år innan det var dags för karriär som utlandsproffs. Han spelade en säsong i engelska Blackburn Rovers och fortsatte sedan till Mönchengladbach där han sedan blev kvar i många år och delade plan med bland annat Martin Dahlin. En kort sejour i Bayern München och några år i Barcelona som han mestadels spenderade i skadat tillstånd och det var dags för Bjärred att flytta hem.

Malmö FF blev klubben som återigen fick ta del av Patriks skicklighet men han skadade sig återigen och detta fick konsekvensen att karriären var över för Patrik. Han blev tilldelad guldbollen två gånger, både 1995 och 2001. Han fick också dela på bragdguldet 1994 och Jerringpriset tillsammans med det svenska bronslaget.

Patrik fick i alla fall chansen att vinna Allsvenskan en gång och detta tillsammans med lillebror Daniel och det var när han kom tillbaka till Malmö FF 2004. Med Mönchengladbach i tyska ligan blev han aldrig tysk mästare, men däremot med Bayern München år 2000 och 2001.

Med alla guldbollar, SM-guld och landslagsmatcher kan nog familjen Andersson räknas som den mest framgångsrika fotbollsfamiljen, i alla fall i modern tid. En familj som har varit lojal mot såväl svenska landslaget och sina moderklubbar och hjälpt till och hjälper till att hålla Allsvenskan på en hög nivå.